Tävling

Godmorgon!
Måste också be så mycket om
ursäkt för att jag inte har bloggat på så länge, men som Jossan skrev så är det väldigt mycket att göra nu innan skolavslutningen!
Iallafall så sitter vi just nu i bilen påväg till Heda! Jag kommer hoppa L:B (0,90m) och L:A (1,00m). Det är väldigt lite starter i varje klass, så jag tror inte att det kommer ta så lång tid!
/Jennifer


Heda imorgon

Ber så hemskt mycket om ursäkt! Vi har verkligen varit värdelösa på att blogga nu. Beror dels på att det är sjukt mycket i skolan nu med ALLT, plus hästana när man kommer hem så tiden räcker inte till! Måste försöka bättra oss, men förhoppningsvis blir det mindre och mindre i skolan nu när det går mot slutet men just nu är det för jävligt rent ut sagt!!
Imorrn blir det i alla fall Heda. Jag hoppar LA+5 (1,15) och MsvB (1,10). Hade egentligen tänkt byta klass och debuterat MsvA men tyvärr blev den klassen inställd för det inte var några anmälda. Får bli en annan gång, kanske nästa helg! 
Nu ut mot stallet för att fixa min nytvättade häst som förhoppningsvis klarar av att se ut som en skimmel ett tag till! Ska även packa in det sista och lite sånt. Ha en fortsatt trevlig helg och håll koll här på bloggen dom kommande dagarna om resultatet från morgondagen!
 
/Jossan

May. 11, 2013

Imorse var ju som sagt Stina och Ella här och red. Dom red en halvtimme var på Svarten och den andra halvtimmen på Märta! Allt gick bara bra och Märta skötte sig jätte bra! Flickorna var så duktiga så!
När dom hade ridit red även jag på Märta. Eftersom dom hade skrittat och travat lite på henne så att hon var uppvärmd så red jag inte så jätte länge men allt gick iallafall jätte bra!
/Jennifer


Motala

Förlåt för att det blir så himla dålig uppdatering här på bloggen, men jag känner att det verkligen inte finns något att skriva om utöver det vanliga! 
Idag har Jossan och jag ridit, mockat och även varit i Motala och shoppat lite. Köpte bara saker som jag behövde, så inget onödigt faktiskt! 
Vid 10 imorgon kommer Stina och Ella och rider. Efter det ska jag själv rida innan det blir konfirmationsfirande, då min kusin Klara konfirmerar sig imorgon!
/Jennifer

MVT

Slutade tidigt idag så jag åkte hem och red Märta direkt. Red först en sväng i skogen och sen markarbete i paddocken. Märta var pigg som vanligt och hon var även så himla fin idag! Är jätte nöjd med henne!
Läste även om laget i tidningen då mina kompisar sa att det stod om det idag! Väldigt bra skrivet tycker jag!!
Nu ska jag försöka sova för att orka gå upp vid 4 imorgon då vi ska till Stockholm med klassen!
/Jennifer


Resultat Kalmar!

Dom två dagarna vi var i Kalmar var väldigt roliga med mycket bra resultat!!
 
Jennifer & Märta 
 
L:B (0.90m) 0+0 fel: I den här klassen gick det jättebra! Det enda var att jag blev lite osäker vid kombinationen, men annars gick allt kanon! 0+0 fel och snabbast tid, alltså vinst i denna klass!
 
 
Efter första klassen fick jag själv bestämma om jag ville hoppa L:A (1.00m) som planerat, eller om jag ville vara med och hoppa sista omgången i elitlaget som gick i MsvB (1.10m). Jag valde då att vara med i laget, då dom bara var tre ryttare, alltså fyra med mig.
 
MsvB (1.10m) 4 fel: Åh, den här klassen är jag så nöjd med! Allt kändes så bra! Bara ett litet pet på hinder nummer 5! Jag har nog aldrig varit gladare efter att jag kommit ut från banan! Det kändes verkligen perfekt och Märta var så himla duktig!
 
 
Med tanke på hur det har gått för Märta och mig nu på dom senaste tävlingarna, så kändes det så himla bra att det gick så bra som det gjorde igår! Är verkligen super nöjd!
 
Jossan & Barbie
 
Förklass L:A (1,00m): 0+0 fel och preciiiis utanför placering, sista ryttaren puttade ner mig så det var lite synd... Men är ändå nöjd med rundan. Satsade inte fullt ut eftersom jag ville spara henne lite inför laget. Men ganska bra runda, hon var i bommarna några gånger men de låg kvar. Tror dels att det är för hon slarvar lite, i 1,10 rör hon sällan bommarna. 
 
 
Lagrundan MsvB (1,10m): 4 fel. Ett stop på 2:an. Låg egentligen bra men kanske lite stort och då blir hon tveksam eftersom hon gärna trampar om och klämmer in ett extra i dessa situationer. Kanske hade räckt med en smackning för att övertyga henne. Men samtidigt, om hon inte stannat hade jag antagligen inte ridit resten av banan som jag gjorde. Det var även väldigt tight med maxtiden och många som inte ens fått stopp hade tidsfel men jag red på lite extra och klarade mig utan tidsfel som tur var! Väldigt nöjd med rundan för efter stoppet kändes hon jättefin, och som alltid i msvB får hon så himla fina språng! 
 
 
 
Hade tyvärr inga bilder på Lisa...
 
Resultat laget
Jossan o Barbie: 4 fel
Jennifer o Märta: 4 fel
Moa o Valle: ute (bråkig hingst...)
Lisa o Porris: 0 fel
 
= totalt 8 fel (de tre bästa resultaten räknas)
Laget slutade på en fjärdeplats i omgång tre och alla tre omgångar räknat blev det en 5:e eller 6:e plats av från början 12 lag. Med tanke på att vårt mål var att behålla platsen i elitserien är resultaten väldigt bra och framför allt med tanke på all jäkla otur vi haft!!
 
 En ryttare som gått omkull och fått ridförbud.
En hingst som fått vårkänslor, ballar ur och kastar av ryttaren.
Två ponnyer som varit skadade och inte kunnat vara med. 
Två ryttare som hamnat i en svacka med inte så bra tävlingsresultat och väldigt dåligt självförtroende.
 
Vilket ledde till att vi låg nästan sist inför sista omgången men lyckades där vända på oturen (till största del i alla fall) och klättra i placeringarna! Dessutom är det första gången för alla i laget och för klubben att över huvud taget ens ha med ett lag i elitserien. Vi hade inte alls samma rutin och kunskap som många av de andra lagen. GRYMT BRA JOBBAT ALLIHOPA!!
 

Dåligt dåligt!

Har varit sjukt dålig uppdatering på bloggen den här veckan, men jag har varken haft tid eller lust till att blogga!

Nu på morgonen har Stina och Ella varit här och ridit och efter det stannade Stina kvar, så hon är här just nu.

I fredags kväll åkte vi till Kalmar då sista omgången i elit gick där igår. Resultat kommer lite senare när vi laddat upp filmer osv!

Den här veckan som kommer går vi ju bara i skolan i tre dagar! Vi ska även till Stockholm med klassen på tisdag, så det blir bara två vanliga skoldagar!
/Jennifer


RSS 2.0