Det närmar sig!

Nu börjar resan till Rom närma sig!! Åker natten till onsdag och kommer hem natten till måndag.
Idag har jag varit på gudstjänst och sen red Jossan och jag en sväng i skogen i det fina vädret!
Imorrn blir det träning på förmiddagen och eftermiddagen är inget planerat. Kommer nog packa klart till Italien så att jag får det gjort!
/Jennifer


Påskdagen

Hade jättetrevligt igårkväll med familjen Jarméus till en början och slutligen drog jag och Felicia på fest med massa trevligt folk! Så tack för den kvällen hjärtat!
Från början skulle vi (familjen) åkt till en annan familj i Godegård och firat påsk men dom blev sjuka så blev en nödlösning ;)
 
Lugn dag hemma idag, ska rida och lite sånt där vanligt! Skönt det med ibland! Måste bara säga att jag älskar dagens väder också, suttit ute hela förmiddagen i solen, underbart!!
 
 
/Jossan

Skor

Nu på förmiddagen har pappa och jag varit i Motala. Jag köpte ett par svarta converse. Nu blir det ut och fixa stallet och sen får jag se om Märta ska ridas.
Ikväll ska vi i alla fall fira påsk ihop med en annan familj. Vi hörs!
/Jennifer


Mot Motala!

Igår kväll kom Stina och sov här tills idag. Så jag var lite barnvakt åt henne. Imorse gick vi upp vid halv 8 för att fodra hästarna. Vid 9 kom Ella och då hade jag lektion för dom. Efter det åkte Stina hem och jag åkte på gudstjänst innan jag red Märta. Märta fick ett pass i paddocken och det gick bra. Jag måste gå på 12 gudstjänster för att konfirmera mig så därför måste jag gå på lite sånna nu innan konfirmationen. 
Nu ska vi snart åka till Motala för att fira farmor som fyller år imorrn! Grattis i förskott!!
/Jennifer
 

Sista dagen!

Efter skolan red jag Märta. Först en sväng i skogen och sen i paddocken. Hon var jättefin! Jossan och jag fixade sedan stallet och efter det sprang jag en sväng.
Inga läxor att göra idag, vilket är väldigt skönt! Imorrn är sista dagen innan det är lov! Ska bli så himla skönt! Plus att jag åker till Rom med konfan på onsdag, så det ska bli jätteroligt!
/Jennifer


Påsklov

Nu tar jag påsklov! Vart i skolan idag och gjort ett prov, det enda jag gjorrt i skolan idag. Kunde egentligen tagit lov redan igår för idag och imorrn är så kallade igentagnings-dagar. Dessa dagar behöver man endast gå på om man har några rester, vilket jag inte har förutom provet jag missade förra veckan när jag var sjuk. Så har man någon rest får man inte vara ledig, trots att det kändes lite ovärt att åka till skolan för att göra ett ynka prov o sen gå hem igen... Åkte halv åtta imorse och kom hem halv tre... sju timmar av min dag för att göra ett prov, usch! 
Aja nu är jag i alla fall LEDIG!!
 
/Jossan

Are you strong enough to rise up when you fall

I eftermiddag var Milla här och red och efter det hjälptes mamma och jag åt med att fixa stallet. Märta fick vila idag då klockan blev ganska mycket efter att vi fixat stallet. Nu ska jag göra lite matte.
/Jennifer

Bilder Västervik

Här kommer några jättefina bilder som Motala Tidning tog när de var med i Västervik och kollade!
 
/Jossan
 

Lugnare ponny

När jag kom hem gick jag ju som sagt ut och mockade och fixade i stallet. Efter det red jag Märta en sväng i skogen. Hon var jättefin i alla gångarter! Hon var lite lugnare idag än vad hon brukar vara så jag är jättenöjd med dagens ridpass!
Nu ska jag göra lite matte innan jag åker mot Motala för att sova hos farmor och farfar.
/Jennifer


Hemma!

Kom hem från skolan för en stund sen så nu blir det ut och fixa stallet och sen rida Märta.
Har även gjort sista provet innan lovet precis innan jag åkte till bussen, så nu är det bara att överleva 3 dagar i skolan innan lovet!! :D
/Jennifer


4 dagar

Söndag kväll nu igen vilket innebär att jag ska gå upp för att åka till skolan om ungefär 6 timmar. Så himla skönt att bara gå 4 dagar och sedan är det efterlängtade lovet här! Har även sista provet innan lovet imorrn, så det ska bli väldigt skönt att få det gjort!
Har pluggat hela dagen! Så som vanligt hoppas jag att det kommer gå bra!
Nu ska jag läsa igenom mina anteckningar en gång innan jag ska försöka sova.
/Jennifer
Haha tyckte att den här var lite rolig ;)


Resultat Västervik

Jossan & Barbie
 
LA (förklass):
0+0 fel och fjärdeplats. Inte så mycket att säga om den rundan, kändes jättebra och hon var fin och pigg! Hade dock tänkt svänga snävare och innanför ett till hinder i omhoppningen men tappade tygeln efter åttan och kunde inte svänga där jag tänkt!! Så blev en plan B där och en lite konstig väg till 9a-b och haha. 
 
 
LA (lagklass):
12 fel. Ett stop och två pet. Kändes jättebra fram tills femman och efter det vart jag irriterad och lät henne inte galoppera på ordentligt. Hon vart lite svajig och fick med sig två bommar. Kan ibland önska att hon skulle vara lite kvickare med sina framben när hon kommer nära. Ibland är hon jättesnabb upp med hovarna men ibland är hon väldigt seg. Kände mig också väldigt trött efter en lång dag inför sista klassen. Speciellt eftersom jag legat sjuk hela veckan. Fick håll på framhoppningen hela tiden (brukar jag aldrig få annars) osv...
Synd att det inte gick så bra för laget eftersom alla gjorde kanonrundor i förklassen. Men men vi kör hårdare nästa gång!!
 
Jennifer & Märta
L:A:
Uteslutna. Allt gick jättebra på framhoppningen och på banan tills vi kom till nummer 7 som var en kombination. Vi kom lite fel och jag satt inte tillbaka och därför släppte jag lite av stödet, så det blev ett stopp. När vi kom andra gången kom vi ännu mer fel så det blev ett till stopp, vilket gjorde så att vi blev uteslutna. Hoppade sedan 2 igen innnan jag gick ut och det gick hur bra som helst!
 

Religionsprov

Söndag igen... Plugga ligger på schemat idag! Har nämligen religions prov imorrn och jag har inte ens börjat plugga till det. Som vanligt har jag skjutit upp det till dagen innan så som sagt så kommer mestadels av dagen gå åt till att plugga.
/Jennifer


Elit omgång 1

Imorrn taggar vi Västervik för första omgången av elit! Känner mig inte helt bra men med några alvedon, lite hostmedicin och nässpray i mig ska det nog gå bra! 
 
 
Godnatt alla!
/Jossan

Ridhuset

Igår kom jag hem vid 5 och då gjorde jag klart tyska läxan.
Vid halv 7 gick jag ut oh gjorde i ordning Märta och Barbie, då pappa och jag skulle åka till ridhuset så att jag kunde rida lite ordentligt.
Jag började med att rida Märta och pappa longerade Barbie. När jag ridit en stund bytte vi så att jag red Barbie och pappa longerade Märta.
Båda ridpassen gick bra! Vi kom sedan hem vid 10 och då pluggade jag lite på glosorna som vi har idag.
I eftermiddag kommer Stina och Ella och sen ska jag rida Märta och packa och fixa inför tävlingen!
/Jennifer


Prov

Stina kom vid 10 idag och då hjälpte hon mig med mockningen och att fixa höpåsarna.
Efter det red hon ut med Svarten och jag följde med och gick.
När hon åkt hem vid halv 4 ungefär gick jag ut och red Märta. Det blev en skogstur och det gick bara bra!
Red även Barbie eftersom Jossan är sjuk. Hon fick också en skogstur eftersom det inte går att rida i paddocken. Hon var precis som Märta väldigt pigg men allt gick bra!
Ikväll har jag pluggat till Fysik så nu hoppas jag att det går bra imorrn!
/Jennifer

https://cdn1.cdnme.se/3543041/7-3/pic_514a1beeddf2b32e54056213.jpg" class="image">


MVT repotage

Tänkte lägga ut lite bilder jag tog ur tidningen! Kanske inte går att läsa vad det står så bra... Går att gå in på deras hemsida och läsa men då är inte hela texten med HÄR KAN DU LÄSA PÅ MVT:s HEMSIDA
 
 
/Jossan

Jossans resultat Grevagården

Här kommer det väldigt sena resultatet från Grevagården! Är nämligen sjuk och orkar inte skriva så mycket...
 
LA+5
Uteslutna (?!?!). Jättekonstigt! Fattade inte riktigt vad som hände, brukar aldrig hända. Två linjer med utmätta 6 galoppsprång men valde att rida på 5 eftersom hon har så stor galopp. Stannade först på andra hindret på första linjen sen på andra hindret på andra linjen, därmed ute. Hoppade hur bra som helst på andra försöket på båda så inte tittig eller nåt.
Kan vara bra att en sån grej händer så man själv får tänka till lite. Oftast går det så himla bra för oss så man får inte bli för bortskämd med det. Antagligen blev jag lite passiv och litade för mycket på henne så hon blev osäker. Även om hon hoppar i alla lägen måste man alltid övertyga henne annars blir hon tveksam. Man måste visa tydligt vad som gäller för att hon ska våga ta för sig (vilket gick strålande i andra klassen istället!!).
 
MsvB
0+4 fel och femma. Det var en A1:a, alltså först grundomgång (10 hinder i detta fall) och sedan omhoppning för de felfria (6 hinder). I den här klassen var jag väääldigt revansch-sugen och förbannad efter första klassen, vilket ledde till en felfri grundomgång och en omhoppning med ett pet. Supernöjd eftersom det var en svår bana och förutsättningarna efter första klassen inte var så bra. Duuuktig och fin ponny <3
 
 
 
/Jossan

Barnvakt

Mår mycket bättre idag! Så det blev skolan för min del! Efter skolan hade jag lektion för Milla och sen hjälptes pappa och jag åt med stallet. Kanske pluggar lite till fysik provet som vi har på torsdag lite senare.
Imorrn har vi studiedag vilket ska bli väldigt skönt! Då ska jag vara barnvakt åt min 7-åriga kusin Stina en stund på dagen och även rida både Märta och Barbie då Jossan är sjuk :/ Kommer även att fixa stallet ihop med Stina och sen plugga till fysik provet när hon åkt hem. Så jag kommer ha saker att göra hela dagen imorrn.
/Jennifer

Resultat Grevagården!

Som vanligt är vi lite sega med att skriva resultat! Men här kommer i alla fall resultat från min sida!
 
L:A
1, 2, 3 och 4 gick jättebra! När vi sedan kom till 5 a så blev avståndet lite fel så det blev ett stopp. Efter det stoppet kom vi inte riktigt in i rytmen igen så vi kom lite nära på en del hinder och lite långt ifrån på en del hinder. Men jag tyckte ändå att det gick helt okej!
 
 
L:A+5
På framhoppningen kändes allt så himla bra! Allt gick verkligen super!
När vi väl hoppade banan gick det inte speciellt bra! 1 och 2 gick bra, men när vi kom till 3 a vet jag inte riktigt vad som hände. Avståndet var bra men jag tror att jag inte riktigt mötte upp med benen, så det blev ett hopp rätt upp eller vad man ska säga. Så det hindret rev vi. 4 blev ett jättebra hopp och sen kom vi för nära till 5 så det blev en rivning. 6 och 7 gick bra och sen rev vi 8 för att hoppet blev lite flackt.  
Sista hindret var en kombination som var väldigt kort. Det blev ett ganska långt hopp på 9 a så jag hann inte riktigt räta upp mig innan b hindret kom, så det blev ett stopp där. Red sedan på kombinationen igen och då hoppade hon utan problem. 
 
Var inte riktigt våran dag den dagen, men vi tar nya tag till helgen då det blir tävling Västervik!
/Jennifer

Sjuk...

Mår inte speciellt bra idag, så är hemma från skolan. Får se om jag orkar plugga nåt lite senare.
Annars kommer jag nog bara ta det lugnt så att jag blir ordentligt frisk!
/Jennifer


söta kusiner o pojkvän

/Jossan

Mitt rum!

Tänkte att jag skulle lägga upp bilder på hur mitt rum såg ut förut och hur det ser ut nu. Var ju ett tag sen jag fixade  i ordning rummet men men ;) Bilderna är dock jättedåliga för att jag tagit dom med mobilen och så har jag gjort ett collage av dom, men det får duga!
/Jennifer

Presenter

Fick även pengar och blommor.
Tack så mycket för allt!!
/Jennifer
 

Trött...

Känner mig inte så jättefrisk idag. Är hostig och känner mig trött :/ Så idag får både Märta och jag vila så att jag mår bättre imorrn. Har inte mått så jättebra sen i torsdags så jag hoppas att det går över snart!
Måste i alla fall försöka plugga lite då jag har fysikprov på torsdag.
/Jennifer


15 år!

Har haft en jättebra födelsedag! Är numera 15 år! :O
Startade dagen med att mamma, Jossan och jag åkte till Nina för att träna! Träningen gick bra!
Åkte sedan hem och bakade kladdkaka och fixade tårtan. Fixade mig sen innan släkten kom för att fira mig! Dom åkte hem för en stund sen, så nu blir det bara att ta det lugnt resten av kvällen!
Tack så jättemycket allihop för alla fina presenter! Kommer lägga upp lite bilder osv imorrn på vad jag har fått.
/Jennifer

Dagen+morgondagen

Stina och Ella var här och red förut idag och efter det red jag Märta. Det blev en uteritt då det fortfarande är fruset i paddocken. Hon var pigg men allt gick bra! 
Just nu håller jag på att ladda upp några av filmerna från förra tävlingen, så dom kommer komma upp så fort dom är klara. 
 
Mamma, jag och Jossan har även hjälpts åt att börja göra tårta eftersom jag fyller år imorrn!
Imorrn kommer vi åka och träna hos Nina och på kvällen kommer några i släkten hit och firar mig, så det blir fullt upp hela dagen!
/Jennifer

Vila

Har varit lite dåligt med bloggningen nu, men jag känner att jag verkligen inte har något intressant att berätta! Ska lägga upp filmerna nån dag när jag har tid, men just nu så är det ganska mycket i skolan osv så jag har inte hunnit göra det än. 
I alla fall så var det öppet hus på skolan ikväll mellan 17.00 och 20.00 så efter skolan åkte jag direkt till farmor och farfar för att jag inte skulle hunnit mer än hem och vända om jag skulle åkt hem. 
Märta fick en skogstur igår, men idag fick hon vila. 
Har även pluggat ganska mycket både igår och idag, så så har mina dagar sett ut!
/Jennifer

Alva & Algot

Igår följde jag och Jossan med farmor och farfar och hälsade på våra små söta kusiner! Hästarna fick vila eftersom vi tävlade i söndags.
Kommer komma upp ett inlägg med filmer osv någon dag när vi har tid att skriva ett ordentligt inlägg!


Inte våran dag!

Idag var det verkligen inte våran dag! Gick inte så jättebra direkt, men man måste ha motgångar för att glädjas av framgångarna!
Usch vad kallt det har varit också! Det värsta var nog att det blåste så himla mycket!

Har pluggat lite sen vi kom hem så nu blir det duschen innan sovdags! Gick ju upp vid halv 5 imorse så jag kan säga att jag är rätt så trött nu!
/Jennifer


Vit ponny

Bara att gå upp! Hästarna ska fodras och Märta ska kollas igenom så att hon inte är smutsig! Nackdelen med en vit häst! Dom håller sig inte speciellt rena!!
/Jennifer


Robin Stjernberg

Säger bara det, GRYM kille! 
 
/Jossan

Tidigt!

Nu är vi redo för en tävlingsdag i Grevagården imorrn!! Är super taggad!
Jossan var snäll och tvättade mina benskydd, men annars har jag gjort allt som jag skrev att jag skulle göra.
Dock blir det tidigt imorrn! Måste gå upp vid halv 5 då vi ska åka vid 6.
/Jennifer


Lite att göra idag

Ska till att börja med rida Märta en sväng i skogen. Blir bara en kort tur med tanke på att det är tävling i Grevagården imorrn!!
Efter det ska jag putsa tränset+martingal, magplattan, mina stövlar och tvätta beskydden.
Kommer även byta schabrak och packa in huvan.
Sen ska alla saker in i lastbilen innan allt är klart!
/Jennifer


Krassbäck

I onsdags hade ju vi friluftsdag och då var jag och många andra från 8:an i våran skola i Krassbäck och åkte skidor. Det var faktiskt riktigt roligt!
Många åkte även pulka så jag tog lite kort på dom! Bilderna är inte speciellt bra, men det får duga.


Visste ni förresten att jag tränade skidor när jag var yngre? Tror att jag gick i 5:an när jag tränade som mest. Men vid det tillfället spelade jag ju även fotboll, så då fick jag sluta med skidor för att jag inte hade tid.
/Jennifer


Mot ridhuset!

/Jennifer


Fredag<3

Blev inget inlägg om Krassbäck igår heller, kanske blir ikväll!

Red ju i alla fall Märta igår och det blev en sväng i skogen eftersom paddocken är frusen igen. Hon var som vanligt väldigt pigg men allt gick bara bra!
I eftermiddag kommer Stina och Ella och rider innan vi åker till ridhuset för att rida igenom hästarna lite mer ordentligt innan tävlingen som är på söndag.
/Jennifer


Romme!

Var ett tag sen jag skrev, igen... haha! Men men ;)
Var iaf i Romme igår med skolan. Aaaaskuuul! Senast jag åkte var också i Romme, för två år sen (nian) med min förra skola (Jennifers nuvarande)! Så tog ett tag innan man fick kläm på grejerna igen. Men sen gick det kanon!
Får se om det dyker upp några bilder här på bloggen från Romme. Tog tyvärr inga själv men flera kompisar gjorde så kanske kan sno några från dom!  
 
/Jossan

Skola

Sitter just nu på bussen påväg till skolan.
Usch prov idag också, har nog aldrig varit så orolig över ett prov som till det här. Vet inte varför egentligen, känns bara så konstigt!
I eftermiddag ska jag hem och rida Märta och sen plugga lite.
/Jennifer


Ridpassen

Red ju både Barbie och Märta när jag kom hem efter Krassbäck. Efter det hjälptes pappa och jag åt att mocka stallet.

Barbie var jättefin! Red först ut en sväng i skogen och sen började jag rida lite i paddocken, men märkte ganska snart att det knappt gick att rida där då det var så isigt! Så jag red lite fram och tillbaka på en skogsväg istället. Det gick jättebra!!

Märta var också fin! Även hon fick en uteritt eftersom underlaget var så dåligt! Hon var så himla pigg! Men roligt tyckte hon att det var i alla fall! Skrittade och travade bara lite i paddocken sen för att hon skulle lugna ner sig lite, så på slutet var hon jättefin!

Bilder från Krassbäck får komma upp imorrn eller så för just nu hinner jag verkligen inte! Måste plugga!
/Jennifer


Fullt upp!

Hej!
Vet att jag inte bloggade nåt igår men jag hann inte det.
Love och Filippa följde ju med hem och när vi kom hem, kom Milla och red. Så efter det var jag ju självklart med Love och Filippa.

Idag hade vi friluftsdag så vi var i Krassbäck och åkte skidor från halv 10-1. Mamma var snäll och skjutsade upp oss imorse.
Kommer lägga upp lite bilder oså sen lite senare ikväll!
Marie (Matildas mamma) var sedan snäll och skjutsade hem mig så jag var hemma vi halv 2 ungefär.
Var precis ute och gav hästarna hö så nu ska jag själv äta lite innan det blir ut och rida Barbie. Ska även rida Märta sen innan jag måste plugga till SO provet som är imorrn! Så jag kommer ha fullt upp även idag!
Vi hörs!
/Jennifer


Morgondagen

Har som sagt pluggat hela kvällen så jag hoppas att det går bra imorrn nu!

Imorrn kommer farfar och hämtar mig, Filippa och Love i skolan och skjutsar oss till dom. Sen kommer pappa och hämtar oss efter att han har slutat jobbet. Love och Filippa ska sova hos oss imorrn, för vi har friluftsdag i Krassbäck (ligger lite utanför Godegård) på onsdag. Vi ska åka skidor där hela förmiddagen och sen får vi sluta! Vi börjar inte förrän 9:20 heller så det kommer bli kanon!
Imorrn kväll kommer även Milla och rider så Märta får vila.
/Jennifer


En helt vanlig måndag!

Red ju som sagt ut med Märta när jag kom hem. Hon var pigg men allt gick bara bra!
Farfar hade gjort höpåsarna så jag vägde dom bara innan jag gick in igen. Pluggade lite på Kemin när jag kom in och just nu är vi påväg till stan.
Ska fortsätta plugga på Kemin sen så det blir nog inte mer uppdatering från min sida idag!
/Jennifer


Prov imorrn!

Sitter redan på bussen påväg hem! Skönt! Ska hem och rida ut en sväng med Märta innan jag ska plugga till Kemiprovet som är imorrn! Kommer även troligtvis följa med farmor och farfar hem och sova där tills imorrn.
/Jennifer


Dagen innan måndag

Imorrn äre måndag ännu en gång, alltid lika kul -.- Ska dessutom ha ladugårdsdag imorrn igen, men nu är det sista gången tror jag! Väldigt skönt. Hoppas på att dom lägger in lite häst på schemat snart igen. Har varit väldigt mycket ko, gris o hund på sistone!
 
Har vart i stan hos min kära pojkvän idag! Gick av hos honom igår efter träningen och sharpman. På tal om träningen så gick den kanon! Väldigt nöjd med min fina ponny <3
Var som sagt hos Jonas igår eftermiddag-kväll och idag innan jag åkte hem vid fyra. Var lite kalas hos honom igår för hans pappas sambo som fyllt år. Så kom lite släktingar till henne o så på besök, trevligt!
Idag har vi inte gjort så mycket, mest haft mysdag framför tv:n o kollat skidor. Duktig svensk på VM:et idag!
 
Ska se ett avsnitt av Heartland nu och sen sova. Godnatt alla!!
 
/Jossan

Sharpman

Jennifers köp:
snoddar, sadeltvål, hästgodis och en blå animo kavaj.
 
Jossans köp:
Hästgodis och stalltäcke.
Animo kavaj, helt kär i den!♥
Stalltäcke

Mycket gjort idag!

Har hunnit med ganska mycket idag faktiskt!
Började ju med att gå upp lite efter 8 och ta ut hästarna. Gick sedan in oh pluggade till halv 12 ungefär. Gick sedan ut och fixade stallet ihop med mamma och pappa. Efter det red jag en sväng barbacka på Märta och det gick bara bra!
Gick sedan in och bakade muffins och nu har jag sprungit en sväng.
Nu ska jag duscha innan det blir mer plugg till Kemi provet på tisdag!
Som jag sagt kommer jag även göra ett inlägg om vad jag köpte på Sharpman igår!
/Jennifer


Söndag

Godmorgon! Vaknade precis så ska gå upp och äta frukost nu. Igår kväll pluggade jag hela kvällen från att vi kom hem från Väderstad vid 6 ungefär. Även hela dagen idag kommer gå åt till att plugga tyvärr. Ska bara skritta ut en sväng med Märta så att hon får röra lite på sig.
Kommer troligtvis komma upp ett inlägg om vad jag köpte igår på Sharpman också nån gång under dagen!
/Jennifer


Träningen!

Tränade ju som sagt ihop med Moa idag hos Nina. Enligt mig så gick träningen jättebra! Märta var hur fin som helst! Hon har verkligen börjat lita på mig mer nu, så det känns så himla bra! 
Vi hoppade ganska mycket och i slutet av träningen hoppade vi en bana. Hindrena låg mellan 1m och 1,10m så det känns riktigt bra inför tävlingen i Grevagården nästa helg! 
/Jennifer

Inställt!

Egentligen så skulle ju vi åkt till Vetlanda i helgen och tävlat, men tävlingen blev inställd på grund av kvarka i stallet. Så det var ju synd! Istället åker vi till Nina imorrn och tränar ihop med Moa! Ska bli jätteroligt! Efter det åker vi troligtvis till Sharpman så det blir en bra lördag!
Dock måste jag plugga nu i helgen eftersom jag har prov som jag sagt tidigare. Det är ju lite mindre roligt kan man säga, men men!
/Jennifer


Helg!💙

Fredag igen! 💙 Veckan har gått så himla fort!
Kom hem för en stund sen så nu blir det ut och ha lektion för Stina och Ella! Efter det ska jag rida Märta lite i paddocken.
Idag har hästarna även fått nya skor.
/Jennifer


RSS 2.0