Bästa fredag!

Fredag igen vilket bara är underbart! Märta får vila även idag eftersom det är lite isigt i paddocken. Kommer troligtvis rida ut en sväng imorrn då jag tror att det är bättre underlag där. Stina och Ella har inte heller varit här idag, men nu ska jag gå ut och fixa hö till hästarna och sen göra lite matte innan Bella kommer om jag hinner. 
Ha en trevlig helg!
/Jennifer

Bella♥

Imorrn är det fredag vilket ska bli väldigt skönt! Ska försöka rida Märta om det går. Vi har ju inget ridhus och närmsta är 2 mil bort så på vintrarna får vi ju rida ute. Men eftersom det blir så hårt i paddocken så går det knappt rida där och hästarna har inte fått några snösulor än så snön packar sig under hovarna. Men jag får se hur det blir, kanske bara skrittjobbar eller så. 
Men det bästa imorrn är att finaste Bella kommer komma hit!♥ Hon kommer imorrn kväll och sover till söndag vilket ska bli jätteroligt eftersom vi inte har träffats på jättelänge!
 
 

Studiedag

Har ju som sagt haft studiedag idag och jag har faktiskt pluggat nästan hela dagen! Pluggade från 10 - halv 6 innan jag blev klar med SO hemprovet! Pluggade lite till tyska provet som är imorrn också så det ska bli väldigt skönt med helg UTAN läxor! Det här har varit den jobbigaste veckan på länge! Gick sedan ut en stund i snövädret och fixade lite i stallet och sen in och städa mitt rum. Märta har alltså fått vila idag då jag inte haft tid att rida.
 

Godmorgon

Sitter i bussen påväg till skolan just nu. Har inte bloggat så mycket för att jag inte har gjort något roligt. Pluggade hela kvällen igår så Märta fick vila igår också, men idag ska hon få ett markarbetspass i alla fall. Är ju redan onsdag idag så imorrn är det ju torsdag vilket betyder studiedag för min del! Inte helt fel!


Kommande veckan

Ganska mycket i skolan nu så det är full rulle på allt! Känns som allt kommer på en gång, typiskt... Periodvis är det hur lugnt som helst och sen kommer allt samtidigt, värdelöst! 
Min vecka ser ut som så att idag (måndag) har jag haft ladugårdstjänst hela dagen i skolan 7.00-16.00... jobbiga tider men ändå bättre att hålla på med det än att sitta i skolan! Men det var sista gången idag, så nu fram över blir det djurens biologi och hund på måndagar, ganska kul. Sen hem och ha lektion för Tove. Hann inte rida själv idag men har putsat bland annat mina stövlar och tävlingstränset!
Resten av veckan blir det väl rida, plugga, ha lektioner och städa (fått jobb på mammans jobb att städa distriktssköterska-mottagningen en gång i veckan!)
Men men, nu är klockan 23.00 så dags att sova! Godnatt på er!
 
 
/Jossan
 

Utvecklingssamtal

Sitter i skolan och väntar på att mamma ska komma för att jag har utvecklingssamtal. Har suttit i skolan och pluggat sedan kvart över 1 så hoppas verkligen att det ger nån nytta på provet imorrn!!
Efter utvecklingssamtal ska mamma och jag åka och hämta ut mina nya tapeter till mitt rum eftersom vi ska tapetsera om där. Efter det ska jag gå på bio med Klara!<3 Kommer sedan sova hos farmor och farfar med henne :)
/Jennifer


Prov

Idag har Stina varit här en stund på förmiddagen och annars har jag pluggat. Har nämligen Biologi prov på tisdag och så har jag skrivit lite på SO inlämningen.
Imorrn blir det träning med Märta hos Nina. Kommer även att plugga lite mer så att jag blir klar nån gång!
/Jennifer


Älskade fredag

Alltid samma underbara känsla på fredagar! Helg och ledig! 
Ska dock till skolan imorrn några timmar och vara med på öppet hus, så kom dit och kolla in Vreta vet jag! Hade inte tänkt vara med först men blev övertalad, plus att man får en biobiljett så det kan vara värt det om man inte har nåt bättre för sig!
Sen kommer Jonas till mig imorrn, väldigt ovanligt... Så blir väl lördagsmyskväll. Söndag blir det träning och ska försöka plugga lite med. Så ser min helg ut!
Festar till med lite bilder från Nykyrka i somras! Tagna av Jonas pappa, Johnny!
 
 
Trevlig helg allesammans! 
/Jossan
 

Hejsan!

Red Märta när jag kom hem från skolan och nu sitter jag och pluggar lite. 
Imorrn kommer Stina och Ella och rider efter skolan och efter det ska jag försöka hinna rida själv om jag hinner. Är ju även fredag imorrn vilket ska bli väldigt skönt! Har dock massor jag behöver plugga till! Har SO inlämning, tyska prov ch biologi prov nästa vecka så det är lika bra att börja redan i helgen!
/Jennifer
 

Master Mind & Darmona

Love och Filippa är som sagt här idag och vi red på Märta och Darmona. Hästarna var snälla och det gick jättebra! Var kul att rida Darmona igen då jag inte ridit henne sen i somras. Linnéa skulle egentligen också komma men hon blev sjuk så hon kunde inte :/ Krya på dig!!


På bussen

Snart hemma! Usch hatar dom här långa dagarna då jag inte kommer hem förrän 5 heller...
Men i alla fall så kommer Milla och rider ikväll och sedan ska jag in till stan för att vi inte börjar förrän halv 10 imorrn.

Vid 11 imorrn ungefär kommer mamma och hämtar mig och några kompisar. Dom kommer även sova hos mig till torsdag. Vi har ju friluftsdag imorrn och vi ska hem och rida så därför kommer mamma och hämtar oss så tidigt.
Hoppas ni haft en bra dag!
/Jennifer


Några saker ni kanske inte visste om Master Mind

Hon...
  • är en bestämd liten dam.
  • tycker inte om att bli borstad.
  • är väldigt snäll.
  • har aldrig gjort något dumt så att jag har ramlat av eller liknande.
  • älskar uteritter.
  • är väldigt pigg och snabb. (speciellt i skogen!)
  • har nästan svarta framben. 
  • kan bli tjurig om hon inte får som hon vill.
  • tycker inte om att stå stilla (speciellt inte på prisutdelning)
  • har grå man och halva svansen är grå.
  • har grymt tjock man då vi inte tunnat ut den på ett tag.
  • tycker inte om att bli tvättad.
  • älskar att smutsa ner sig!
  • är lite klumpig ibland ;)
  • är ganska lugn och stressar inte upp sig "i onödan".
  • är e. Dartlight och u. Masters Bessie.
  • är 11 år gammal.
  • är en New Forest.
Och så är hon ju självklart väldigt söt enligt mig! ;)♥
/Jennifer
 
 

Luciaträning

Kom hem tidigt idag och åkte ner för luciaträning vid 4, så kom precis hem från det. Ska plugga lite nu då vi har SO-uppgifter att göra. Kanske pluggar lite på engelska glosorna också.
Imorrn slutar jag sent så är hemma vid 5 och så kommer Milla och rider vid halv 6. Ska sedan vidare in till stan för att sova hos farmor och farfar för att vi har sovmorgon på onsdag till halv 10!
Märta får alltså vila både idag och imorrn eftersom jag inte hinner rida verken idag eller imorrn.
/Jennifer

Hemma sjuk

Är hemma från skolan idag, skönt visserligen att vara hemma, men att vara sjuk är väl sådär...
Har inte gjort så mycket idag, skrittat Barbie en sväng i skogen, suttit och läst o skrivit på lite skolarbeten, kollat på några avsnitt av Heartland, annars har det varit ganska lugnt... och tråkigt! 
Men ska försöka ta mig till skolan imorron, man missar så sjukt mycket bara av att vara hemma några dagar! Blir så himla jobbigt när man väl kommer tillbaka...
 
/Jossan

Love<3

I förmiddags åkte jag och några kompisar hem till Filippa för att fira Love som fyller år idag<3 Var där vid 11 och sen åkte vi hem vid 2 ungefär.

Kom hem och red Märta, och det blev en kort skogstur. Eftersom vi hoppade igår så skrittade vi mest så det hann bli lite mörkt innan vi kom tillbaka.
Har smörjt tränset nu ikväll och tittat på världscupen.
Kommer nog inte plugga nåt mer ikväll men som vanligt kommer jag väl titta på solsidan.


Världscupen

Sitter och kollar på världscupen och skriver lite om hästens ursprung, en uppgift vi jobbar med i skolan. Bara första delen i uppgiften än så länge, ska skriva mer om evolutionen, anatomin, beteenden osv. Har valt häst som "huvuddjur" och den ska sedan jämföras med get och gris. Så det blir en del att skriva om. 
 
/Jossan

Grattis Love

Vill bara passa på att skriva GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN FINASTE LOVE!! Loveu! <3<3
/Jennifer


Hoppning hemma<3

Hoppade Märta idag och det gick kanon! Hon var väldigt pigg och hoppade jättebra! Vi hoppade inte så jättemycket utan det var mest för att vi skulle hoppa lite för att vi inte gjort det på ett tag. Vi hoppade en kombination med räcke in och oxer ut, två räcken och en oxer. Hindrena var inte så höga då vi inte tyckte att det behövdes för att hon var så duktig ändå :) Pluggade även lite och tittade sedan på det nyaste avsnittet av Vampire Diaries.


Master Mind

Igår var jag på bio med Hanna och filmen var jättebra! Efter det åkte jag till isstadion och tittade när min farbror spelade hockey för pappa var där och tittade och jag skulle åka med honom hem.
Nu har Stina och Ella varit här och ridit och det gick bra! Nu blir det ut och rida Märta, tänkte hoppa lite om mamma har lust att hjälpa mig :) Sen kommer jag nog att plugga rätt mycket.
Ha en bra dag!
/Jennifer


Hemma tidigt

Hann med tidiga bussen hem idag så var hemma vid halv 3. Red då Märta i skogen en liten stund och sedan i paddocken. I skogen vag hon väldigt pigg men när vi kom in i paddocken var hon så fin! Jätteduktig var hon! :) Nu har jag pluggat lite på svenskan och skrivit lite på SOn, så kanske kollar på en film sen eller så :)
/Jennifer


Plugg

Hade lektion för en tjej igår eftermiddag och efter det red jag Märta. Hon var fin, dock lite okoncentrerad i början men det blev bättre efter ett tag. Idag har hon fått vila då jag pluggat hela eftermiddagen sen jag kom hem! Svarade klart på frågorna på hemkunskapen och det tog längre tid än vad jag väntat mig så hann inte plugga på nåt mer än det. Känner att jag inte riktigt orkar plugga mer nu så ska gå och duscha och sen kanske jag läser en bok eller så.
/Jennifer
 
 

Klara<3

Igår var vi och tränade och det blev bara markarbete och det gick bra! Nu så är vi hos farmor och farfar för att vi har firat farsdag här! Alla förutom Hampus, jag och Klara har åkt hem. Vi ska sova här eftersom det är skola imorrn och då tyckte jag att det kändes onödigt att åka hem så blev kvar här :) Inget speciellt har hänt i veckan eller i helgen annars och därför har jag inte bloggat då jag inte tyckte att det fanns något intressant att berätta.
Ikväll kommer vi ju självklart att titta på solsidan och sen vet jag inte vad vi ska göra mer.
Hoppas ni haft en bra dag!
/Jennifer


The Vampire Diaries<3

Sitter hemma sjuk och pluggar och har det as tråkigt!! Usch finns inget värre än att bara kunna sitta inne och göra ingenting! Men nu ska jag gå ut och ge hästarna hö och sen in och titta på "The Vampire Diaries" som muntrar upp mig lite ;)
/Jennifer


Hemma

Har ont i huvudet och halsen och känner mig trött eller vad man ska säga, så är hemma från skolan idag precis som igår. Har pluggat lite och tagit det lugnt så börjar må bättre, så jag tror det blir skola för min del imorrn. Tänkte sätta mig och titta på nån film eftersom jag är själv hemma och vet inte vad jag ska göra annars :p 
I söndags var Jossans kompis Felicia här så då red hon Märta, vilket var väldigt snällt då jag inte mådde så bra då heller. Igår fick hon vila och det får hon troligtvis göra idag också.
Ha en bra dag!
/Jennifer
 

Resultat från Mjölby

Mster Mind och Jennifer
L:A: Allt kändes jättebra fram till kombinationen då vi kom in lite fel. Fick då ett stopp på B vilket inte alls var konstigt då det blev för långt. Vi fick även 1 tidsfel eftersom vi fick ett stopp. Men andra gången vi kom gick det bra så det är bara att träna vidare.
 MsvB: Det kändes så himla bra!! Märta var så duktig! Men när vi kom till 3kombinationen kom vi in fel, men då kom vi över alla hinder men vi peta C hindret. Som ni ser på filmen fick vi först in 2 galoppsprång mellan A och B och mellan B och C fick vi in 3 så det var inte konstigt att vi rev det sista! Hon var jätteduktig som verkligen försökte hoppa! Men är verkligen jättenöjd med den här klassen! :D 
 Jossan & Bessie's Barbie
L:A Kändes kanon, hade bra galopp och fick bra språng. Fick höra av många innan att underlaget varit halt så tog det väldigt väldigt lugnt, gasade inte på för fullt i omhoppningen och så utan satsade på att hålla oss på fötterna och gå nolla. Lyckades med det, vi var dubbelnolla och knep tredjeplatsen så är jättenöjd!
 
MsvB Även denna rundan kändes väldigt bra. Hade vi ett bra grundtempo, bra rytm och galopp och riktigt bra språng. Kom alldeles för nära in på första hindret i trekombinationen så petade A-hindret. Beundrar verkligen min fina ponny som alltid löser resten när det blivit lite tokigt i början. Hon klämde in två språng mellan A och B där det skulle varit ett. Men löste sedan B och C hindrena perfekt. Slutade alltså på fyra fel, men rundan över lag kändes jättebra så jag är nöjd!
 

Resultat Änglahoppet Borås

Jossan & Barbie
 
Onsdag Kval 1 (LA, 1.00m): Kändes jättebra till en början. De första hinderna var kanon fram tills 6a (första hindret i kombinationen) som hon petade för vi kom lite nära. Efter kombinationen var det en linje fram till hinder nummer 7, en oxer, som hon också petade. Dels på grund av att vi kom lite ur balans efter kombinationen där vi kom lite fel, men det var även hur många hästar som helst som rev just sjuan. Många såg ut att komma jättebra men petade ändå ner en bom. Tror det kan ha varit något med hindret som hästarna hade svårt att bedöma. Var så även med Barbie och mig. Vi kom inte alldeles fel men hon var ändå i och touchade, lite synd. Men men, såna skitpet kan drabba alla! Slutade alltså på 8 fel första dagen.
 
Torsdag Kval 2 (LA+5, 1.05m): Den här rundan kändes verkligen kanon, Barbie var rikitgt på hugget och kändes väldigt framåt. Det var en A:0 så man var ju tvungen att ha ett ganska högt tempo osv. Vi fick jättebra språng, men hon var i och snuddade liiite på hinder nr 7, ett räcke. Vet inte riktigt anledningen till det, vi kom bra och så men det var som sagt bara en pytteliten touch som gjorde att bommen föll, oturligt nog. Man har inte alltid turen med sig tyärr...
 
Fredag Consolation (LA, 1.00m): Med mina samanlagda  12 fel kom jag inte till finalen utan till consolation, typ B-finalen. Väldigt tråkigt att jag inte kom med till den stora finalen som gick i MsvB (1,10). Det är som sagt så lite som gör det. Dessa små skitåpet man får spelar ju så stor roll tyvärr. Men i alla fall så red jag consolation som gick i LA (1,00). Även detta var en A:0 och här vart vi äntligen nolla, och med en snabb tid som räckte till andraplatsen, så det är jag väldigt nöjd med!
 
 
 
 
 Jennifer & Märta
 
Onsdag kval 1 (L:A 100cm) A0:A0
Kändes jättebra i denna klass! Kom till omhoppningen och tyvärr så rev vi första hindret i för att vi kom för nära. Annars kändes det jättebra! Fick alltså 4 fel denna dag.
 
Torsdag kval 2 (L:A+5 105cm) A:0
Även denna klass kändes jättebra! Men tyvärr så rev vi 5A för att vi kom för nära. Slutade på 4 fel även denna dag och hade då med mig 8 fel sammanlagt och med det resultatet tog vi oss till final!
 
Fredag Final (MsvB 110cm) winning round
Är så supernöjd med denna klass!! Först så red vi en grundomgång och fick då 0 fel, vilket var våran första nolla i MsvB! Sedan blev det omhoppning mellan oss 6 som var felfria. Märta och jag petade tyvärr ett räcke för att vi kom alldeles för nära. Vårat resultat räckte till en 6:e plats i denna klass!
 
Märta var så duktig i helgen och så var hon pigg och framåt i alla klasser! Kändes verkligen jättebra!
 
 
 
 
 

Resultat kommer

Sitter och tittar lite på equipe och ser att det går bra för dom som är och tävlar idag!
Ska inte göra något speciellt idag utan kommer mest packa upp det sista efter Borås. Eftersom vi har tävlat i tre dagar så det blir vila för Märtas del idag.
Har skrivit om resultat från Mjölby som jag sparade i utkast så det är bara att Jossan ska skriva och så ska filmerna upp! Kommer kanske skriva om resultat från Borås också om Jossan har tid :)
/Jennifer


Hemfärd

Efter några bra dagar i Borås åker vi nu hemåt! Lite tråkigt att redan få åka hem då dom här dagarna har gått väldigt fort! Men samtidigt lite skönt att få komma hem :) Märta har varit så duktig! Är jättenöjd med alla klasser, men mest med dagens!! :D
Resultat från Mjölby och Borås kommer komma upp här på bloggen nån dag innan skolan börjar! Kanske imorrn eller nåt liknande, så håll utkik! Och nu kommer ju förhoppningsvis filmer från alla klasser komma upp här! :)
/Jennifer


Regn...

Regnet öser ner här i Borås och vi har gått med hästarna och duschat nu på kvällen. Ska snart äta lite och sen gå ner till hästarna och ge dom lite mat. Kommer nog plocka ordning på lite saker också då vi åker hem imorrn.
/Jennifer


Borås

Sitter i lastbilen och tittar lite på TV. Har gått bra nu dom här två dagarna så jag och Märta kom till finalen imorrn som går i MsvB (110cm) så jag hoppas att det kommer gå bra då! :)
Mamma har även köpt en ny filmkamera så förhoppningsvis så får vi in filmerna i datorn så ni kan få se både från Mjölby och från Borås! :)
Vet inte hur man svarar på kommentarer på mobilen så tack så mycket till er som har skrivit lycka till osv! :D
/Jennifer


RSS 2.0