Påväg

Kom hem vid 5 idag och gick ut och red Märta. Det gick bra! Fixade sedan höet till hästarna innan jag gick in och packade väskan för att åka till farmor och farfar. Så just nu sitter jag på bussen och pluggar lite.
Imorrn eftermiddag kommer Stina och Ella och rider och efter det ska jag rida. Blir bara lite lugnt med tanke på att vi ska träna på lördag.
/Jennifer


Fin ponny💙

Kom hem vid 4 idag och gick då ut och red Märta. Hon var så himla fin idag! Väldigt mjuk och trampade på bra!
Vänster galopp var så underbar! Kände verkligen hur hon trampade ordentligt! Min lilla ängel💙
Efter att jag ridit fixade jag höet och sen gick jag in och pluggade lite.
Vi har två prov nästa vecka så jag ska börja i god tid den här gången! Så jag ska börja plugga lite redan nu ikväll.
/Jennifer


Vila

Milla var kom hit och red Darmona vid halv 6 och efter det gick jag in och pluggade. Märta fick alltså vila idag, vilket kan vara skönt för henne med tanke på att jag galopperade med henne i snön igår.
Nu ska jag duscha och sen blir det väl mer plugg.
/Jennifer


två år

Tänkte bara slänga in ett inlägg nu lite snabbt innan vi ska iväg på lite bio osv!
 
Jonas o jag har nämligen vart ihop i två år idag!! Herre gud vad fort tiden går, det är helt sjukt! Känns inte som två år redan! Älskar dig finis <3
 
Slutade nyss så nu ska vi iväg och käka lite o gå på bio i Linköping, mys!
 
 
Ha en kanonbra kväll alla, för det ska vi ha!!
/Jossan

Resultat Eken

Jossan & Barbie
 
L:A (100cm) A:0

0 fel och andraplats! Kanonbra runda!! Barbie kändes hur bra som helst, väldigt taggad! Tappade stigbygeln efter hinder nr 9 och hoppade sista kombinationen utan den, men funkade ju det med haha!
Gick in som start nummer 2 och gick upp i ledning. Ledde genom nästan hela klassen men blev nedputtad av en tjej till slut. Dock en jätteduktig tjej och ponny som var med i SM förra året! Väldigt nöjd med min fina ponny <3
 
 
 
 
Msv:B (1,10m) A:0/A:0
 
4 fel. Första MsvB i år! Även denna runda kändes jättebra!
Blev ett missförstånd och en missbedömning på första hindret. Hoppade av alldeles för långt ifrån och hon försökte lösa det genom att ta ett extra galoppsprång i luften ungefär. Hon fick med sig i princip hela hindret och jag blev lite orolig att hon gjorde sig illa. Men hon ville vidare efteråt och verkade inte beröras av vad som hände. Så vi fortsatte och resten av banan kändes jättebra. Hon kändes självklart lite spänd men vilken häst skulle inte göra det! Hon är fantastisk som inte tvekar, utan hoppar i ALLA lägen!
 
 
Jennifer & Märta
 
L:B (90cm) A:0/A:0

0+0 fel och en tredjeplats! Kändes jättebra i den här klassen! Efter kombinationen i omhoppningen tappade jag också stigbygeln, lite typiskt att både Jossan och jag tappade på samma tävling! Har inte så mycket mer att säga om den här klassen utan att det kändes jättebra! 
 
 
L:A (100cm) A:0

4 fel. Det kändes jättebra i den här klassen också! Tyvärr kom vi lite långt ifrån på A hindret i sista kombinationen, så det blev ett stort hopp. Vi fick då tyvärr med oss en bom. Tycker att Märta var jättesnäll som hoppade i det läget ändå så jag är nöjd över våra resultat i helgen!
 
 
 

Måndag

Har tagit mig igenom första skoldagen idag! Kom hem vid halv 3 idag och har sen dess pluggat lite SO. Nu blir det ut och rida en sväng i skogen med min lilla ängel. Sen blir det in och plugga lite till! Tänkte även springa en sväng men jag får se vad jag hinner!
/Jennifer


Hejsan!

Har precis ätit frukost så nu ska jag göra i ordning mig för första dagen i skolan efter lovet. Som tur är slutar vi vid ett så det blir inte en så lång skoldag.
/Jennifer


Söndag

Jossan och jag skrittade mest med hästarna idag, blev bara lite trav. Märta var väldigt pigg och ville inte skritta och trava lite lugnt utan hon ville bara iväg! Öronen var spikade framåt så roligt tyckte hon nog att det var! ;)

Pluggade lite SO förut idag men jag kunde inte riktigt koncentrera mig så jag gick ut och sprang en sväng med Selma som sällskap.
Är nu påväg till farmor och farfar då jag oh Hampus ska sova där inatt.
/Jennifer


Sista dagen...

Försökte ladda upp fimerna igår, men det tog så lång tid så vi fick avbryta. Men nu håller dom på att laddas upp i alla fall! 
Idag är det sista dagen på lovet. Helt sjukt hur fort det går! 
Jossan och jag ska ut och rida en kort och lugn sväng i skogen nu med hästarna eftersom dom tävlade igår.
Måste även plugga lite idag då vi har prov snart igen. Känns inte så lockande kan jag säga!
/Jennifer

Kall tävlingsdag!

Har precis duschat efter en lång och kall tävlingsdag!
Är jättenöjd över dagens resultat!
Vi tänkte lägga in filmerna på youtube ikväll så resultat kanske kommer lite snabbare den här gången! ;)
/Jennifer
Trött Märta innan hemfärd.


Barnvakt

Även denna dag har varit fullbokad!
Gick ut och red Märta vid halv 12, först en sväng i skogen och sen i paddocken. Hon var så fin idag! Så nu taggar vi inför tävlingen imorrn!
Efter att jag ridit mockade jag Märtas och Darmonas boxar.
Vid 2 kom Stina och Ella och red lektion. Det gick bara bra! Var sedan lite barnvakt åt Stina fram till halv 7 ungefär. Stina hjälpte mig med att tvätta benskydden så det gick ganska fort! När Stina åkt hem gick jag ut och tvättade Märta och packade allt till imorrn.
Imorrn kommer jag ju hoppa L:B (90cm) och L:A (100cm).
/Jennifer


fredagmorgon

Vaknade för ett tag sen. Ligger fortfarande kvar i sängen men ska nog snart gå upp! Idag är dagen innan tävling så det brukar bli ganska fullt upp. Men lite mindre den här gången eftersom jag var så duktig och smorde alla grejer i förrgår. Allt utom tävlingstränset men det går fort! Annars är stövlar, hoppgjord, martingal, sadel osv klart! Brukar försöka låta bli att smörja sadeln dagen innan, för vita ridbyxor i nysmord sadel är ingen bra kombination!
 
Min gosiga pälsboll, vintern 2009!
/Jossan

Torsdag

Usch, redan torsdag idag! Lovet går så himla fort!
I alla fall så gick Love och jag upp vid 10 imorse. Då gick vi ut och red, jag på Märta och Love på Darmona. Det gick bra!
Efter det hjälptes Jossan, Love och jag åt att fixa i stallet.
Nu är vi påväg till Motala för att fixa pass och sen på en föreläsning i Nyckelby.
/Jennifer
Love och Linnéa❤


Torsdag

Usch, redan torsdag idag! Lovet går så himla fort!
I alla fall så gick Love och jag upp vid 10 imorse. Då gick vi ut och red, jag på Märta och Love på Darmona. Det gick bra!
Efter det hjälptes Jossan, Love och jag åt att fixa i stallet.
Nu är vi påväg till Motala för att fixa pass och sen på en föreläsning i Nyckelby.
/Jennifer
Love och Linnéa❤


Fullt upp!

Idag har det gått i ett!
Gick upp ganska sent och fixade Märtas och Darmonas boxar. Red sedan en sväng barbacka i skogen på Märta. Det blev bara lite lugnt eftersom vi tränade ganska hårt igår. Sen gick jag in och putsade sadeln, två träns, stövlarna, martingalen, ridskorna och magplattan. Det tog ett tag kan man säga! Men nu är det rent och fint igen i alla fall.
Har precis duschat nu och snart kommer Love hit och sover tills imorrn! :D
/Jennifer


Bra träning!

Jossan skrev ju så bra om träningen så jag behöver ju inte göra det igen!
Men i alla fall så var den jätterolig och det gick super bra för mig också!! Kändes verkligen jättebra så jag är nöjd! Vi fick till riktigt bra språng och det kändes som att vi verkligen hittade galoppen ordentligt idag!
I helgen kommer Märta och jag starta L:B (90cm) och L:A (100cm) då vi inte tycker att vi är riktigt redo för MsvB än.
/Jennifer


Träning

Kom nyss hem efter en kanonträning för bästa Nina! Trevligt sällskap av Moa och Valle också!
 
Jobbade lite lösgörande först och mycket med galoppen, samla ihop och rida på för att få ett "stort register" som Nina säger.
Hoppade fram lite på volt i båda varven, sen lite banhoppning.
Ganska kort men intensiv bana. Bland annat trippelbarr, trekombination och lite speciella linjer och vägar. 
Hoppade först banan på 0,90m och 1,00m och avsultade till sist med en 1,10m (msvB) bana. Vilket jag ska hoppa nu på lördag i Eken.  
Väääldigt bra träning! Hon var superfin och hoppade hur bra som helst. Pigg och alert. Känner mig väl förberedd inför lördag nu!
 
/Jossan

Tisdag

Gick upp vid 8 och tog ut hästarna och mockade två boxar. Nu ska Hanna och jag gå ner och äta frukost innan hästarna ska in och göras i ordning för träning!
/Jennifer


Pigg ponny!

Igår kväll åkte ju jag till Hanna så jag sov där tills idag.
Idag red vi ut med hennes hästar. Jag på Mowgli och Hanna på Gullan. Mowgli var väldigt pigg så han drog iväg med mig en gång! ;) Men det verkade som att han tyckte att det var väldigt roligt i alla fall ;)
Pappa kom och hämtade oss hos Hanna så när vi kom hem till mig gick jag ut och red Märta.
Hon var väldigt fin och lyssnade bra!
Just nu gör vi ingenting så vi får se vad vi hittar på!
Imorrn åker vi till Nina för lite träning ihop med lagkompisen Moa. Ska bli jätteroligt! Dock lämnar vi av Hanna på vägen, vilket inte är så roligt!
/Jennifer


Första dagen på sportlovet

Brukar alltid bli ganska fullt upp på loven tack vare att man planerar in så mycket för man tänker att man har all tid i världen när man är ledig. Man hinner liksom aldrig njuta av ledigheten! Synd att man aldrig lär sig haha! ;)
 
Men idag är det i alla fall måndag. Har ridit och fixat stallet, så nu blir det lugnt ett tag. Mamma och pappa jobbar och Jennifer är hos en kompis, så jag och Hampus får fixa här hemma idag. Jonas kommer ikväll, mys!
 
Imorrn (tisdag) blir det träning hos Nina på förmiddagen. Jag, Jennifer och Moa ska träna ihop. Jättekul! Blir lite "elitlagsträning" haha!
 
Får se mer vad som händer nu under lovet! På torsdag vet jag att vi ska ut till Nyckelby på nån typ föreläsning om målsättning, självförtroende och lite om lagkänsla och så! Kan bli intressant, hoppas man lär sig nåt bra!
Och helgen består såklart av tävlingen i Eken!
 
Som vanligt kommer det antagligen dyka upp mer grejer på schemat! Får se hur det blir!
Ha ett fortsatt härligt sportlov alla!
 
/Jossan
 
 

Fina Algot

Var och hälsade på våran nya kusin idag, liiiiiten söt prick. Jättesnäll också, sa inte ett ljud! Helt underbar <3
 
/Jossan

Mina första ponnys!♥

Tänkte göra ett litet inlägg om min tid ihop med mina första ponnys Svarten och Darmona!
 
Jag har alltid bott där jag bor nu, på en hästgård och har därför alltid haft hästar runt mig här!
Den första ponnyn jag lärde mig att rida på är våran lilla shetlandsponny Svarten som nu är 24 år! Med honom tävlade jag bara en liten liknande clear round när jag var ca 6 år, annars red vi mest runt hemma i skogen som han älskar! Honom hade jag fram tills jag var ungefär 8-9 år då jag började gå över till våra lilla b-ponny Darmona.
 
 
 ♥♥♥
Darmonas och min första lokala tävling var ett meeting i Rappestad där jag hoppade L:D (60cm) två dagar i rad. Då var jag 9 år och mamma frågade mig hur jag trodde det skulle gå. Jag svarade att jag inte trodde att vi skulle vinna eftersom det var våran första tävling, men tvåa kanske jag kan komma. Gissa vad jag kom, tvåa! Duktiga lilla Darmona♥
Med Darmona har jag haft både motgångar men även många framgångar fram tills jag var 12 år. När jag var 13 år började jag gå över till en c-ponny vid namn Zandy som numera bor nere i Gränna. Så när jag var 13 år red och tävlade jag bara Darmona lite grann. När man är 13 år får man ju inte längre tävla b-ponny så då gick jag helt över till c-ponnyn Zandy.
Darmonas och min sista individuella tävling var i Heda då vi fick en andra placering.Vi både började och slutade våran tid tillsammans med en andra placering! 
Den absolut sista tävlingen jag och Darmona gjorde ihop var med laget i div II då vi vann första omgången!
/Jennifer
Båda dom två första bilderna är från första tävlingen.
Dom två sista är från våran sista tävling ihop i Heda.

Städning

Iza var ju här förut och det gick bra! Efter det mockade jag och fixade Märtas box.
Märta får vila idag då vädret är så himla tråkigt!
Just nu håller vi på att städa övervåningen och fixa i rummen tills mamma och pappa kommer hem från Ikea med lite grejer!
Ikväll ska vi åka och hälsa på våran lilla kusin Algot för första gången!
/Jennifer


Hanna<3

Iza kommer vid 10 så ska gå upp och äta frukost nu.
Efter att hon har ridit ska jag rida Märta.
Ikväll ska jag även åka till Hanna! Gud så jag saknar henne! Ska bli super!! :D<3
/Jennifer


Resultat Örebro

Jossan & Barbie
 
L:B A:0/A:0

4 fel. Kom igång bra och hade bra galopp och rytm. Hon kändes fin, dock lite nonchalant och slarvig med att lyfta på fötterna ordentligt. Petade tvåan på grund av det, en liiiiiten touch. Kanske att hon inte hann se hindret ordentligt, och hon var inte tillräckligt kvick upp med frambenen. Inte så taggad som hon är i LA och MsvB så det blir nog bättre nästa helg!
 
 
L:A A:0/A:0
 
4 fel även här, och samma jäkla hinder en gång till! Var tydligen jättemånga som rev just det hindret så antagligen var det nåt svårt med det. Hästarna kanske hade svårt att bedöma det eller något liknande. Lite synd för annars så kändes hon kanon!
 
 
Jennifer & Märta
 
L:B (90cm) A:0/A:0

Allt kändes jättebra! Det enda var att det gick lite för fort i grundomgången och så kom vi lite nära på några hinder men annars gick det jättebra! 0+0 fel och snabbaste tiden så det blev en vinst!
 
 
L:A (100cm) A:0/A:0

8 fel i grundomgången. I den här klassen kom vi inte riktigt igång innan vi kom på första hindret. Så vi kom alldeles för nära men Märta var så snäll och hoppade! Men hon fick liksom hoppa rätt upp så vi slog ner bakbommen. Efter det kom vi liksom inte igång så det blev ett pet på 4a för att vi kom för nära igen. Efter det började vi komma igång lite bättre så det blev några fina språng på slutet sen i alla fall. 
Är verkligen jättenöjd över Märta som var så snäll och hoppade även fast vi kom så fel!
 

Fullbordat

Resultat kommer troligtvis komma upp lite senare ikväll! Vi vet att vi är väldigt sega men men ;)

Hjälpte Hampus och Ludde med att åka pulka efter Svarten förut och gud så roligt han tyckte att det var!
Har ridit Märta en sväng i skogen ihop med Jossan och Barbie. Pigga som vanligt var dom och allt gick bara bra!

Ska nu städa mitt rum då det verkligen behövs! Mamma ska även hjälpa mig att sätta upp rosettavlorna och andra tavlor så att det blir lite ordning där inne! Imorrn kommer mamma och pappa troligtvis åka till Ikea för att köpa garderob och spegel till mig, så alldeles snart är mitt rum fullbordat! :D
/Jennifer


Fredag!<3

Just nu håller filmerna på att laddas upp på youtube så ett inlägg om resultat från Örebro kommer komma ikväll eller imorrn kväll troligtvis.
Stina och Ella var ju här förut och det gick bra!
Efter det red jag Märta och hon var jättefin idag!
/Jennifer


Fredagen innan sportlov

Åh älskar känslan fredagseftermiddagen man går hem från skolan och vet att man är ledig kommande vecka, lovely!
 
Igår var det alla hjärtans dag och den spenderades i skolan och på kvällen var det lite fest! Riktigt lyckad kväll, hur kul som helst!
Kom precis hem nu så ska käka nåt och sen gå ut och rida. Ha en underbar fredagskväll hörni!
 
Min snygging!!
/Jossan

Lovet

Sista dagen i skolan nu då innan det är helg och lov!
På lovet ska vi tävla, troligtvis träna hos Nina, fixa pass, på nån föreläsning i Nyckelby och sen ska jag träffa Hanna! Kommer nog hända lite mer, men det är vad som är inplanterat än så länge!!

I eftermiddag vid halv 5 kommer Stina och Ella och rider Darmona och Svarten. Efter det kommer jag troligtvis att rida Märta, men det är inte helt säkert.
/Jennifer


Godnatt!

Dagen har gått i ett enda sen jag kom hem!
Kom hem vid 5 och gick då ut och fixade maten till hästarna ihop med mamma och pappa.
Sen gick jag in och skrev rent min deckare som ska lämnas in imorrn!
Efter det pluggade jag till tyskaprovet innan jag gick och duschade.
Märta fick ju vila idag men jag hade nog att göra ändå!

Nu tänkte jag sova så att jag orkar med sista dagen innan jag tar helg och sportlov!
En sak är säker och det är att jag ska sova och vila ut mig på sportlovet då det känns som att det var en evighet sen jag verkligen sov ordentligt!

Har även varit ute och myst lite med min lilla ängel innan vi tog in hästarna!<3
/Jennifer


Glad alla hjärtans dag!<3

Sitter just nu i bussen påväg mot skolan. Slutar 15:15 idag, så som vanligt på torsdagar är jag inte hemma förrän 5.
Märta red jag igår och det gick bra. Hon koncentrerade sig inte riktigt på det hon skulle till en början, så jag la mycket volter och gjorde lite skänkelvikningar och när hon blev mjuk och fin jobbade hon på riktigt bra!
Idag får hon vila då jag behöver plugga eftersom vi har tysksprov imorrn och en inlämning som ska in.
Jag kommer nog även fixa med mockningen i stallet så jag har att göra ändå!
/Jennifer


Nemen!

Ser man på vad som kom hem idag! Beställde den i fredags/ lördags och hämtade den idag. Samma som jag lagt upp bild på o sagt att jag vill ha några gånger. Svart Animo strl 34 från Charlies, hittar ni här!
 
/Jossan

Gårdagen

Milla var ju här och red Darmona igår och då var även Ella med och red Svarten, så jag hade lektion för dom två och det gick jättebra!
Efter det red jag Märta och det gick också jättebra! Hon lyssnade väldigt bra och var fin. Dock tycker jag att det är väldigt svårt att rida ute nu eftersom man måste ha på sig så mycket kläder och så snöade det så mycket igår så man såg inte speciellt mycket!
Gick in och plugga lite mer på matten för vi har ju som sagt prov idag! Håll tummarna för mig!
/Jennifer
Bild från bowlingen igår!


Träslöjd

Slutar skolan alldeles strax så ska troligtvis plugga lite matte innan jag åker hem, så att jag slipper göra det så mycket ikväll.
Milla kommer ju som sagt och rider Darmona ikväll och sen vill jag hinna rida Märta innan jag måste plugga lite till.
/Jennifer


Fullbokat!

Sitter nu i bilen påväg hem från Mjölby. Det blev en väldigt lyckad kväll enligt mig!
Blir hem och duscha och packa ner skridskor i väskan eftersom vi ska till isstadion och åka skridskor på förmiddagen imorrn.
Imorrn kväll kommer Milla och rider Darmona och efter det ska jag försöka hinna rida Märta innan jag måste in och plugga lite mer till matte provet.
Så morgondagen är fullbokad kan man säga!
/Jennifer


Bowling

Slutade vid 13:10 idag och då kom farmor och farfar och hämtade mig i skolan. Sitter just nu hemma hos dom och har ätit och så.
Har ju som sagt två prov den här veckan så ska plugga lite nu.
Ikväll ska mamma, Jossan och jag åka till Mjölby för att bowla och äta tacos med dom flesta som ska vara med och rida i Nyckelbys elitlag!
Märta får alltså vila idag, men det är bara bra eftersom vi var och tävlade igår.
Resultat kommer komma upp någon dag i helgen senast men jag hoppas att det blir tidigare!
/Jennifer


Örebro

Det blev en heldag i Örebro idag! Åkte vid halv 9 och var hemma vid 5 igen, så det tog sin tid kan man säga! Det blev lite blandade resultat som vi kommer att lägga upp om lite mer noggrant. Men jag är jättenöjd över dagen och speciellt över Märta! Hon var jätteduktig! :D
Sitter just nu och tittar på TV och tar det lugnt. Måste plugga lite sen eftersom vi har både matte och tyska prov i veckan innan vi tar sportlov!
/Jennifer


Förberedelser

Imorrn bär det av mot Örebro! Både jag o Jennifer kommer att hoppa LB och LA. Andra tävlingen för året så det är lite lugnt nu i början. Men nästa tävling blir det troligtvis LA & MsvB för min del!
 
Haft fullt upp hela dagen med de "vanliga" sysslorna och att förbereda inför imorrn.
 
Nu blir det att slå sig ner framför melodifestivalen med fina älskling <3
 
Nationell LA Heda, 2011
 
Håll tummarna inför imorrn hörni!
/Jossan

Dagen

Förlåt för dålig uppdatering men dagen har gått i ett!
Började med att åka upp till Zinkgruvan vid halv 11 ungefär, där vi tittade på USM. Var hemma vid 1 igen och då åt vi lite innan Jossan och jag gick ut och red hästarna en sväng i skogen. Dom var pigga som vanligt.
Sen blev det tvätta hästarna och packa in all utrustning som jag smörjde igår.
Kom in vid 6 igen och sitter nu och tittar på mitt favoritprogram "The Vampire Diaries".
Ska inte göra något ikväll utan bara ta det lugnt och tagga inför tävlingen i Örebro imorrn! Både Jossan och jag kommer hoppa L:B (90cm) och L:A (100cm).
/Jennifer


USM

Kom hem vid 4 idag och Jossan och jag gick ut och red en sväng i skogen. Vi red inte så långt eftersom vi var och tränade igår, så dom behövde ta det lite lugnt. Märta var pigg som vanligt men det gick bra!
Stina kom även ikväll och hon kommer sova här tills imorrn. Imorrn ska vi åka upp till Zinkgruvan och kolla på USM i skidor där några av mina kompisar är med och kör!
/Jennifer


Skolan

Sitter just nu i skolan och har precis ätit. Svenskaläraren är sjuk så vi fick jobba på egen hand. Skriver en filmanalys om Dracula, kul...
 
Träningen igår gick asbra!! Jobbade mycket med att hitta galoppen och rytmen ordentligt. Hoppade upp lite, runt 1,15-1,20 skulle jag tro och sen lite bana på slutet. Känns väldigt bra inför söndag!
 
Måste även passa på att säga att min kära pojkvän tog körkort igår! Stort grattis älskling!!
 
/Jossan

Träningen

Snart hemma från träningen hos Nina! Det gick bra! Vi tränade mycket på tempot och att få ett bra tryck i galoppen.
Både Märta och jag är ganska trötta nu så det blir hem och packa in allt i stallet, natta Märta och sen duschen innan det blir sovdags!
/Jennifer


Hoppträning

Slutade precis så väntar nu på att mamma ska komma och hämta mig i skolan. När vi kommer hem blir det packa alla grejer lite snabbt då vi ska åka till Nina på hoppträning som Jossan skrev. Vi behöver åka vid 5 ungefär så vi får skynda oss lite när vi kommit hem, men pluggade i skolan så har inget sånt kvar att göra så det känns bra!
/Jennifer


Dåliga jag

Nu har jag varit jättedålig att skriva här på bloggen igen, ber om ursäkt för det! Men vill gärna sätta mig och skriva ett "läsvärt" inlägg istället för att göra små inlägg hela tiden. Känner dessutom inte att jag har tid att skriva flera om dagen varje dag. Men men... det blir som det blir ;)
 
Idag var det skola, inte roligare än vanligt. Hem och rida. Massor med snö i paddocken så hon fick pulsa på ordentligt! Hann som tur var att rida "klart" innan det blev strömlöst. Typ i samma sekund som jag längde på tyglarna och skulle skritta av gick strömmen. Alla lampor ute i paddocken slocknade och allt vart KOLSVART där ute i mörkret, såg fasen ingenting. Likaså inne i stallet, hade endast min mobilficklampa att lysa med så gott jag kunde när jag sadlade av och tog in dom andra hästarna... haha.
 
Imorrn blir det hoppträning hos Nina. Väldigt behövligt eftersom det numera verkligen inte går att hoppa ett enda dugg hemma. Blir bra att hoppa igenom dom lite inför tävlingen på söndag i Örebro! 
För övrigt så ska Jonas skriva upp imorrn, hoppas han klarar det så han får körkortet. Han har redan klarat uppkörningen så nu håller jag verkligen tummarna för andra försöket på teorin! Ska nog till honom och sova där efter träningen imorrn, mys!
 
Nu blir det iaf att sova här hemma, godnatt alla!
 
/Jossan

Strömavbrott

Satt och pluggade nyss när strömmen helt plötsligt försvann! Såg absolut ingenting och datorn som jag kollade fakta från släcktes ju självklart ner. Så Hampus hämtade några ljus så att jag kunde se lite i alla fall. Dock kunde jag inte skriva på laborations rapporten eftersom internet inte fungerade så jag gjorde lite matte istället!
Fick sen gå ut till stallet med en ficklampa åt Jossan så att hon också kunde se lite! Men nu är strömmen tillbaka igen så ska fortsätta plugga lite!
Vi hörs!
/Jennifer


Pluggkväll...

Slutade för en stund sen så ska snart åka med bussen hem.
Märta får vila idag och jag ska plugga nästan hela kvällen! Har matte att göra och en laborations rapport som ska lämnas in imorrn så det är bäst att sätta fart!
Det blir alltså en ganska tråkig pluggkväll ikväll, så det är inte säkert att jag uppdaterar så mycket.
/Jennifer


Trött!

Vi åkte till ridhuset sen som jag sa att vi kanske skulle göra. Det gick bra! Jag galopperade ganska mycket med Märta så hon var ganska trött efteråt. Även jag var ganska trött efteråt kan jag säga! 
Kom hem vid halv 11 ungefär så jag har plockat i ordning på grejerna i stallet, nattat Märta, duschat, ätit lite och nu pluggat. Men nu måste jag sova med tanke på att jag sak upp vid halv 6 imorrn! -.-
Godnatt! 
/Jennifer
 
Min alldeles egna lilla ängel♥

Grymt!

Sitter just nu och väntar på bussen i cafeterian utan Matilda som är sjuk :( Krya på dig!
När jag ändå sitter här och gör ingenting kan jag ju passa på att berömma en av mina underbara vänner som är så sjukt duktig på att rita! Nämligen Matilda!
Vet inte hur hon bär sig åt! Det är helt sjukt men hon är grym!
Hon har bl.a ritat den här bilden som jag tror ska föreställa den ovanför!
Hon har ritat jättemycket andra fina bilder också!
Ni kan ju kolla hennes instagram "matilda_jarl" där hon har ännu fler!
/Jennifer


Musik

Sitter just nu på musiken och har bara träslöjd kvar innan vi slutar! Äntligen är snart denna skoldag också över!
Jossan och jag pratade ju som sagt om att åka till ridhuset ikväll men vi får se hur det blir med den saken!
/Jennifer


4 februari 2013

Har inte gjort så mycket ikväll heller! Utan bara pluggat och tittat på TV.

Imorrn slutar jag sent, så det blir hem och plugga och sen pratade vi om att åka till ridhuset, men det är inte helt bestämt.
/Jennifer

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3543041/images/2013/pic_51102ee9ddf2b37a88800816.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3543041/images/2013/pic_51102ee9ddf2b37a88800816.jpg" class="image">


Snö igen...

Kom hem tidigt, som jag alltid gör på måndagar. Gick ut och red Märta i "snöstormen" och jag kan säga att man inte såg speciellt mycket, utan man fick kisa hela tiden! Snöar ju inte så lite heller! Både Märta och jag var ganska blöta när vi kom tillbaka, men trots vädret gick det bra!

Kan ju inte säga att jag är sådär jätteglad över att det kommit ännu mer snö nu! Jag som trodde att den äntligen skulle försvinna!

Just nu sitter jag i bilen påväg till farmor och farfar. Hampus och Jossan är också med, men Jossan åker troligtvis till Jonas sen.
Klara skulle egentligen kommit men Hampus är sjuk och ska vara hemma från skolan imorrn, så då skulle det ju varit onödigt om hon blev smittad!
/Jennifer


Mountain Horse Supreme High Rider♥

Tänkte göra ett litet inlägg om mina stövlar bara för att dom är så bra!
Jag fick dom av mamma förra året och till en början satt dom väldigt tajt! Men efter att jag använt dom några gånger formade dom sig efter mitt ben osv, så nu sitter dom verkligen jättebra! Det enda är att dom är lite korta i skaftet, men annars är dom jättebra! 
Man får jättebra stöd när man rider i dom, vilket jag har märkt väldigt tydligt nu när jag har ridit med andra skor/stövlar under vintern då det blir väldigt kallt att rida i stövlarna på vintern!
Dom är även jättesköna att både rida och gå i, så jag är verkligen jätteglad över att vi köpte dom!!
 
 

Italien

Kom hem från konfan vid 7 och har inte gjort ett dugg sedan dess! Skulle behöva sätta mig vid plugget en stund ikväll, men det tar emot! 
I april ska vi som är med på konfirmationen åka till Rom i nästan en hel vecka! Ska bli super roligt! Vi pratade lite om resan idag när föräldrarna var med.
Innan jag åkte på konfan red jag ju en sväng med Märta i skogen och hon var väldigt pigg, men det gick bra!
 
Imorrn slutar jag tidigt så då kommer jag rida Märta en sväng i skogen igen och efter det följer jag troligtvis med farmor och farfar hem och sover där.
/Jennifer

Konfa

Nu är den här jobbiga dagen här igen! Vaknade för en stund sen så ska gå upp nu så det blir något av den här dagen också!
Vid halv 3 skjutsar mamma eller pappa mig till Nykyrka för konfa och innan det ska jag försöka rida ut en sväng i skogen. Tror inte att det är så hårt där men vi får se!
Vid 5 ska mamma och pappa komma till Nykyrka igen för vi ska prata om resan som vi ska göra någon gång i April. Så det slutar vid 7 och vi är nog hemma runt halv 8 ungefär. Måste då sätta mig lite med plugget då vi har en uppgift som ska lämnas in på torsdag och det är ju skönt att vara klar i god tid!
/Jennifer


Halt!

Precis innan man kommer hem till oss är det två ganska långa backar som man måste komma uppför. Så när vi kom med hästtransporten så gick det inte komma uppför första backen helt, utan vi fick försöka ta oss upp där det var så plant som möjligt och lasta ur hästarna.
Hampus och jag gick hem med Märta och Barbie och sen kom mamma och pappa med bilen och hästtransporten. Jossan gick hem lite tidigare för hon skulle iväg. Så alla kom hem välbehållna i alla fall!

I alla fall så gick det jättebra i ridhuset idag! Märta var jättefin och lyssnade jättebra! Jag försökte att trava och galoppera så mycket som möjligt eftersom det inte går att göra det hemma så mycket nu.

Just nu sitter jag och tittar på "The Vampire Diaries" som går på 6:an!
Ha en bra kväll!
/Jennifer


Nykyrka

Har varit ute och mockat både hos hästarna och hos kaninerna. Så nu är det gjort för idag.
Har även packat in all utrustning till mig och Märta i bilen. Snart ska vi käka lite innan det bär av mot Nykyrka för lite ridning i ridhuset! Ska bli skönt att kunna rida mer "ordentligt" eller hur man ska säga. Har ju inte kunnat galoppera särskilt mycket nu på några dagar eftersom det (som jag sagt tidigare) är så hårt i paddocken.
/Jennifer


Life is a highway


Stenhårt!

Kom inte hem så tidigt eftersom mamma och jag handlade på hemvägen så vi var hemma vid halv 4 eller nåt sånt.
Gick ut och skrittade en sväng barbacka på Märta, för nu är det verkligen stenhårt i paddocken så det gå inte att rida där alls nu! :(
Slog nog världsrekord i att duscha och fixa mig sen och åkte ner på kalas hos Stina.
Sen dess har jag inte gjort något alls!
Vi hörs!
/Jennifer


Planer för helgen

Ännu en gång en underbar fredag! Denna helg är ganska fullspäckad. Fredagkvällen tillbringas på kalas hos lillkusinen som fyller sju, grattis Stina!
Morgondagen består av ridning, antingen här hemma så gott det går eller så åker vi till ridhuset när det hinns! Skulle egentligen åkt till Nina och tränat men hon var tyvärr sjuk, hoppas hon kryar på sig!
På kvällen blir det partyy! Bästa fina Hilda som har fest för hon har fyllt 18 <3 Ska dra dit med Jonas, Andreas o Linus plus allt annat kul folk som kommer va där!
Söndagen blir väl ganska lugn för min del skulle jag tro, rider nog hemma en sväng och så. Ska nog ner till mamas jobb o städa också, men det tar bara en kort stund!
 
Lilla Stina som inte är så liten längre!
 
Hoppas ni får en kanontrevlig helg alla, för det ska jag ha!
/Jossan

FREDAG!!

Mamma kommer snart och hämtar mig i skolan så jag kanske kommer hinna rida Märta innan vi åker till Stina.
Kommer ju vara hemma en timme tidigare så jag borde hinna om jag skyndar mig lite när jag kommer hem!
/Jennifer


7

Fredag igen!!!
Är hemma vid två idag och vid 6 ska vi åka på kalas till Stina som fyller hela 7 år idag! Helt sjukt vad stor hon har blivit! Vet ännu inte hur jag ska göra med Märta, för jag tror inte att jag hinner rida innan, så det kanske blir efter eller så får hon vila.
/Jennifer


RSS 2.0