Massa körkortsplugg!

Gör inget annat än o pluggar körkortsteori och övningskör för tillfället. Inte så kul men vääääldigt värt det snart hoppas jag! 
 
Barbie MsvA Åstorp, Helsingborg
/Jossan
 

Silver medalj

Tänkte också göra ett inlägg med resultat från tävlingen så här kommer det!

L:A (100cm) DM
Kändes riktigt bra i grundomgången! Märta och jag var felfria och gick vidare till omhoppning. Blev då två ner vilket resulterade en tredje plats! Med det resultatet tog vi även silvermedalj i DM:et!

MsvB (110cm)
1,2 och 3 kändes jättebra!! När vi sedan kom till fyran tappade vi tempot så det blev ett stopp. När jag red på igen så blev det precis likadant! Så det blev tyvärr en uteslutning. Men är ändå nöjd över Märtas prestation då hon ändå skötte sig jättebra!

/Jennifer


DM resultat

Gårdagen på DM gick inge vidare. Två ner i L:A, men rundan kändes ändå bra. Hon var framåt och kändes inget tveksam, vilket är målet just nu med tanke på situationen... Ena nedslaget kom på en grå mur med två bommar över. Hon tittade ner på muren och fokuserade mer på den läskiga lådan än o lyfta på fötterna. Väldigt konstigt eftersom hon aldrig är tittig på hinder. Andra nedslaget kom på sista hindret, en oxer som vi kom liiite nära på men där tycker jag ändå hon kunde ansträngt sig mer än vad hon gjorde. Men huvudsaken är att hon kändes pigg och glad, nedslagen spelar inte så stor roll. Det löser vi sen. 
Ute i MsvB. Blev väldigt besviken efter den rundan. Hon kändes superfin fram tills femman där hon petade ner en bom (grå muren igen...). Då blev hon upprörd, blir hon ofta när hon river och då stressar hon upp sig och hoppar spänt och med dålig teknik. Sexan rev hon i och med det ganska rejält och trasslade på något sätt in bakbenen i oxern så hon fick med sig bommarna under sig. Då blev hon både rädd/skrämd och fick säkert lite ont. Efter sexan tog det tvärstopp. Kände på henne att det här kommer inte sluta bra. Efter språnget på sexan ville hon inte hoppa mer så ett stopp på sjuan och ett på åttan och alltså uteslutna. Väldigt synd att språnget på sexan blev så tokigt. Speciellt med tanke på hur känslig hon är och jag hoppas verkligen att hon kan glömma det så det inte sitter kvar. Men tar med mig hur fin hon kändes fram tills 5 o 6 och tränar vidare.
Kommer hoppa mycket och ganska lågt hemma för att hon själv ska få tillbaka sitt självförtroende och tycka det är kul igen. Dock inte höjden som är problemet utan hon kan lika gärna stanna i L:B som MsvA. Men för att spara på henne är många och låga språng bra. Berömmer henne även överdrivet för att hon ska slappna av och veta att hon är bra. Funkar verkligen inte att bli arg på henne, då är resten av ridpasset förstört. Så stannar hon är det ingen idé att bli arg utan bara lugna ner henne och komma lugnt igen. Verkligen en speciell häst. På ALLA sätt o vis!
 
Bild från Årsta Runsten
/Jossan
 
 

Kinda

Känns helt sjukt att sommarlovet faktiskt går mot sitt slut! Endast två dagar kvar innan skolan börjar igen!
Iallafall så ska vi till Kinda idag för att tävla! Kommer hoppa DM-klassen som går i L:A (100cm) och även en MsvB (110cm).
Tanken är att vi ska åka runt halv 11, men vi får se hur fort klasserna går! Kanske blir tidigare!
/Jennifer


MOT CHARLIES & ULLARED!

 

Söndag

Eftersom Jossan faktiskt har skrivit ett inlägg nu så känner jag att jag också måste göra det!
Som hon skrev så har det varit fullt upp med tävlingar osv nu hela sommaren sen hon kom hem! Märta och jag har verkligen gått framåt under dessa veckor vilket är väldigt roligt!
I Västervik satte vi sista nollan i MsvB för att vara kvalade till MsvA och resultatet räckte till en tredje plats! Är verkligen nöjd med den rundan då allt kändes så himla bra!
I Årsta hade vi 4 fel första dagen, 0 fel andra dagen och 8 fel tredje dagen. Alla klasser gick i L:A och även fast resultaten i var så jättebra så kändes ändå rundorna helt okej!
/Jennifer


Kass bloggning

Har verkligen varit vääärdelös på att blogga nu! Senaste inlägget från mig var innan min utlandspraktik nån gång (över en månad sen...) Ber om ursäkt för det men faktum är att det verkligen varit fullt upp sen jag kom hem! Tävlingar typ varenda helg, ridläger för småtjejerna, fyllt 18, körlektioner och annat plugg inför körkortet m.m.
 
Det ni missat som jag inte skrivit något om under blogg-uppehållet är:
- min utlandspraktik i Holland
- 18- årsdag
- tävling tre dagar Strömstad
- tävling två dagar Västervik
- tävling tre dagar RS Mustang Cup Årsta Runsten under PonnySM
 
Tävlingarna har resulterat i lite blandade resultat. Allt från vinster till en uteslutning. Önskedrömde om att jag bara skulle kunnat köra på där jag slutatde innan jag åkte efter att jag kom hem från Holland. Men det visade sig tyvärr att det inte alls skulle bli så. Helgen innan jag åkte till Holland debuterade jag MsvA i Åstorp med endast tre nedslag av en väldigt teknisk och svår bana med bl.a vattengrav som vi aldrig nånsin hoppat tidigare. Rundan kändes fantastisk och jag var överlycklig att ens tagit mig runt den banan. 
Två veckor efter min hemkomst åkte vi till Strömstad där jag var anmäld till bl.a MsvA. Hade känt på täningar tidigare när jag kommit hem att hon inte kändes sig lik. Vi hade helt enkelt glidit ifrån varandra lite. Hon hade vant sig med Jennifer som ridit och tävlat henne under tiden jag var borta och jag hade vant mig med storhästar i Holland. Blev lite kommunikationsmissar och det ledde till några stopp. Har alltså fått gått ner lite och hoppat LA, MsvB nu istället. Väldigt tråkigt att vi ska behöva "börja om" lite eftersom detta är mitt sista år och jag vill ju självklart prestera så bra som möjligt den sista tiden... Ur den synvinkeln ångrar jag att jag åkte till Holland och inte stannade hemma när det gick som bäst. Men det har redan börjat gå bättre igen och i Västervik vann vi LAn så jag hoppas det vänder och att vi hittar tillbaka till varandra så fort som möjligt!
 
Imorgon åker familjen till Ullared och vi kommer hem onsdag igen. Helgen den veckan åker vi till Kinda där DM går och hoppar LA (DM-klassen) och även MsvB! Ska bli väldigt kul att se hur det kommer gå för Nyckelryttarnas DM-lag som har en titel att försvara från förra året då jag, Jennifer och Moa tog guldet! Jag höll även på att ta guldet individuellt förra året... Gick ut som sista startade, gick i mål med bästa tiden, MEN rev sista hindret!! Det var en väldigt arg Jossan efter den klantmissen haha! Så får väl ta revansch i år!
 
Fyraåring de försökte sälja till mig i Holland ;)
L:A Strömstad
Msv:B Västervik hööögt över!
Vinst Västervik
L:A Årsta Runsten
/Jossan
 

RSS 2.0